Това обучение е подготвено за всички, които имат въведена система за управление на безопасността на храните /HACCP – Hazard analysis and critical control points – анализ на опасностите и контрол на критичните точки/. Ръководителят на НАССР екипа е човекът, който контролира и отговаря за целия процес на доставка, приготовление, съхранение, хигиена и последваща обработка на хранителните продукти. Познаването на основните изисквания на закона за храните, закона за техническите изисквания към продуктите, закона за защита на потребителите и на правилата за търговия дават възможност на обучените от нас ръководители на НАССР екипи да работят във всички фирми от хранителния бранш.
Програма на курса:
Първи модул: Какво представлява HACCP? Общи положения.
Втори модул: Основни аспекти на прилагане на системата НАССР
Трети модул: Прилагане на система за самоконтрол
Четвърти модул: Правила за етикетиране
Пети модул: Правила за съдържанието на менютата в заведенията
Шести модул: Микробиология в хранително – вкусовата промишленост
Седми модул: Полезни знания за храните
Обучението приключва с тест.
Успешно положилите финалният тест получават сертификат за ръководител на НАССР система.
Форма на обучението | Код | Цена | Забележка |
дистанционно | SO 01 | 483 лв | към обучението има безплатни приложения |
Обучението се води от: Атанас Атанасов