Тази консултация има характер на допълнителна квалификация.
Съвременните тенденции в темата дават основание да се смята, че етиологията на хранителните разстройства и техните симптоми биха били най -добре характеризирани от многофакторни модели, включващи биологични, психологически, междуличностни и културни фактори.
Включването на биологични, психични и социални фактори в модела на хранителни разстройства показва невъзможността да се идентифицира конкретна причина като риск за тяхното развитие. Не можем да търсим „причината“ за XR, свързана, например, с някаква лична история или травма и дори взаимодействието на психологическите процеси по група фактори.
Изследванията идентифицират множество групи рискови фактори, вариращи от индивидуални до семейни и социално-културни, допринасящи за развитието на XR, всички от които ще бъдат разгледани поотделно.
Консултацията е записана на видео. След нейното провеждане се попълва тест. След проверка на резултатите от теста, се получава Удостоверение за нейното провеждане.
Форма на обучението | Код | Цена | Забележка |
Дистанционно, онлайн | KOS 05 | 50 лв | Без ДДС |
Свързани обучения:
Обучение на консултанти по хранителни нарушения (ХН)
Обучение на консултанти по чрез подхода интуитивно хранене
Обучение по консултиране в мотивация, хранене, тяло и ХН практики
Практическо консултиране при преяждащо / емоционално хранене