Многофакторни причини за развитие на хранителните разстройства

Тази консултация има характер на допълнителна квалификация.
Съвременните тенденции в темата дават основание да се смята, че етиологията на хранителните разстройства и техните симптоми биха били най -добре характеризирани от многофакторни модели, включващи биологични, психологически, междуличностни и културни фактори.
Включването на биологични, психични и социални фактори в модела на хранителни разстройства показва невъзможността да се идентифицира конкретна причина като риск за тяхното развитие. Не можем да търсим „причината“ за XR, свързана, например, с някаква лична история или травма и дори взаимодействието на психологическите процеси по група фактори.
Изследванията идентифицират множество групи рискови фактори, вариращи от индивидуални до семейни и социално-културни, допринасящи за развитието на XR, всички от които ще бъдат разгледани поотделно.
Консултацията е записана на видео. След нейното провеждане се попълва тест. След проверка на резултатите от теста, се получава Удостоверение за нейното провеждане.

Форма на обучението Код Цена Забележка
Дистанционно, онлайн KOS 05 50 лв Без ДДС

Свързани обучения:
Обучение на консултанти по хранителни нарушения (ХН)
Обучение на консултанти по чрез подхода интуитивно хранене
Обучение по консултиране в мотивация, хранене, тяло и ХН практики
Практическо консултиране при преяждащо / емоционално хранене

Форма за запитване

8 + 2 =

Форма за запитване за фирми

6 + 15 =