ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

Обезпечава ефективното протичане на процесите в организма, поддържа ензимната система и клетките. От съществено значение е за синтеза на белтъчини. Командва съкращението на мускулите. Съвместно с Хрома помага за образуването на инсулин. Играе важна роля за стабилността на кръвта и за поддържане на алкалнокиселинния баланс в организма. Оказва благоприятен ефект върху простатата, както и върху развитието на половите органи.
Оказва влияние върху мозъчната функция. Цинкът е необходим и при ДНК-синтеза. Прекаленото изпотяване може да доведе до загуба на Цинк, до 3 мг дневно. Голяма част от Цинка в хранителните продукти се губи при кулинарната им обработка, а понякога количеството в тях е незначително поради почва, бедна на хранителни вещества, като нашата.
Скъсява времето на зарастване на вътрешни и външни рани.
Отстранява белите петна по ноктите. Възвръща загубения усет за вкус. Подпомага при лечението на безплодие, както и за предпазване от болести на простатата.
При недостиг - хипертрофия на простатата (неканцерогенно увеличаване на простатната жлеза), атеросклероза, хипогонадизъм (отслабена дейност на половите жлези). Ако поемате повече витамин В6ще се нуждаете от засилен прием на цинк. Това важи също за алкохолиците и диабетиците. За мъжете (особено с проблеми с простатата) е препоръчително да поддържат високо нивото на цинк в организма си. За жените с проблеми и нарушения в менструалния цикъл, е благоприятно приемането на цинкова добавка преди да се прибегне до хормонално лечение.
ВАЖНО: Ако увеличавате приема на цинк, това означава, че увеличавате нужадата от витамин А. Цинкът работи оптимално с витами А и С).
Препоръчителен прием: 1 таблетка дневно

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Цинк-С 20 Zn лактат+ Vit С 8.20

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom