ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!
Необходим е за обмяната на калций и витамин С, както и на фосфор, натрий, калий. Играе роля за ефективното функциониране на нервите и мускулите. От съществено значение е за трансформирането на кръвната захар в енергия. Известен е като антистресов минерал.
Възрастните се нуждаят от 250 до 350 мг дневно. В човешкия организъм се съдържат около 21 мг магнезий, останалото количество се набавя с храната и/или с хранителни добавки.Магнезият е жизненоважен катализатор на ензимна активност и по-точно на активността на ензимите, участващи в производството на енергия. Той съдейства за усвояването на калия и калция в организма. Необходим е за предпазване на меките тъкани от калцификация. Важен е за предпазване вътрешността на артериите от стреса, вследствие на резки промени в кръвното налягане. Подобно нещо се случва по време на високо интензивно физическо усилие. Подпомага образуването на костна тъкан и играе важна роля в метаболизма на въглехидратите и минералите.Помага в борбата срещу депресия.
Стимулира сърдечно-съдовата система и намалява вероятността от сърдечни пристъпи. Поддържа зъбите в добро състояние. Спомага за предотвратяване на калциеви натрупвания и образуване на бъбречни и жлъчни камъни. В комбинация с калций, действа като естествено успокояващо средство (в случай, че не се приемат прекомерно високи дози калций и фосфор, или бъбречната функция е нарушена).
Ако консумирате алкохол - увеличете приема на магнезий. Ако ежедневното физическото натоварване е изтощително, много вероятно е да се нуждаете от повече магнезий. За съжаление, нашите почви, отдавна са обеднели откъм микро и макроелементи, поради интензивното земеделие, в продължение на векове. Поради това, в плодовете и зеленчуците ни рядко се съдържат необходимите ни количества, да не забравяме и неправилното хранене.
ВАЖНО: Препоръчително е жените, взимащи противозачатъчни медикаменти или естроген, да засилят приема на магнезий, същото важи и за хората живеещи в райони с твърда вода.
Препоръчителен прием: 1 таблетка дневно.
Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Магнезий-С 20 Mg лактат+Vit С 7.00

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom