ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

Това е минералът с най-голямо съдържание в човешкия организъм.
Калцият и фосфорът работят съвместно за здрави кости и зъби. От друга страна - калцият и магнезият работят за доброто състояние на сърдечно-съдовата система. Почти цялото количество калций и фосфор е локализирано в зъбите и костите на човек. При възрастните, около 20% от костния калций ежегодно се абсорбира и замества. Образуването на новите костни клетки става успоредно с разграждането на старите. За да може минералът да бъде абсорбиран, необходимо е наличието в организма на достатъчно количество витамин Д. Понижава нивото на холестерола в организма и така поддържа сърдечното здраве. Необходим е за растежа и активността на мускулите и за профилактика на мускулните крампи. Увеличава скоростта на растежа и повишава и поддържа костната плътност при деца, подрастващи и страдащи от остеопороза възрастни. Този минерал е незаменим за кръвосъсирването. Калцият е свързан с доставянето на енергия и синтеза на ДНК и РНК. Участва в активирането на някои ензими, например липазата, която активира разграждането на мазнините, за да могат да бъдат използвани от организма. Поддържа нормалната пропускливост на клетъчните мембрани, подпомага нервно-мускулната дейност и съдейства за запазване здравето на кожата.
Големите количества мазнини; оксаловата киселина, съдържаща се в шоколада, спанака, цвеклото, магданоза; фитиновата киселина, съдържаща се в житните растения пречат на нормалната абсорбция на калций. При болки в гърба, добавките от калций могат да се окажат полезни. Страдащите от менструални спазми, често получават облекчение след засилено поемане на калций. Ако поглъщате големи количества безалкохолни напитки, имайте предвид, че поради високото съдържание на фосфор в тях рискувате да намалите калция в организма си и с това да увеличите вероятността от развитие на остеопороза. Комбинацията от калций, магнезиий, витамин D и може да допринесе за предотвратяване на остеопорозата. Витамин С, подпомага по-бързото му  усвояване, а витамин D- доставката до костите и мускулатурата.
ВАЖНО: За спортуващи жени и жени в менопауза: при тази група нуждите от калции са значително повишени, понеже нивата на хормона естроген са по-ниски, а последният подпомага отлагането на калций в костната тъкан.
Препоръчителен прием: 2-3 таблетки дневно
Това не заменя задължителното присъствие в менюто на храни богати на този минерал.

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Калций-D3-C 20 Ca лактат+D3+ Vit C 9.20

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom