ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

GABA (Gamma-Aminobutryic Acid) е неесенциална аминокиселина, която се съдържа предимно в човешкия мозък и очи. Тя е открита за първи път през 1883 г. в Берлин. Класифицира се като невротрансмитер и подобрява движението на нервните импулси.
GABA се смята за ноотропно средство, тъй като, за разлика от другите анксиолитици, продължителната й употреба в умерени дози подобрява мисловните процеси и паметта и стимулира интелекта. Освен това, тя има антихипоксично действие и помага за възстановяването на мозъка след прекаран инсулт или след отравяния с алкохол, опиати и други подобни.
Било забелязано, че GАBА силно увеличава секрецията на растежен хормон от хипофизата. Растежният хормон подпомага метаболизма на мазнините, а също така има силен мускулоизграждащ ефект.
Всичко това, я направи популярна сред посетителите на салоните за боди-билдинг.
С годините, нивата на растежен хормон у човека намаляват, в резултат на което, топенето на мазнини става все по-трудно. Това е една от причините GABA да е толкова популярна. GABA също така подобрява съня - важен фактор за всеки човек.
GАBА има репутацията на сексстимулант, за което най-голямо значение има дезинхибиращия и ефект, съчетан с повишената чувствителност при допир. Освен това GАBА, за разлика от другите седативни средства, не подтиска ерекцията.
Оказва антихипоксично действие и повишава устойчивостта на организма, в това число на тъканите на сърцето, мозъка и ретината на окото към кислородна недостатъчност.
ВНИМАНИЕ: GАBА усилва токсичните ефекти на алкохола, (съчетана с едно здраво напиване, тя може да бъде опасна). В много големи дози (повече от 3 g/ден), GАBА води до подтискане на дишането, конвулсии и кома. Поради това не се препоръчва на епилептиците, у които даже умерени дози, могат да предизвикат голям епилептичен припадък.
Препоръчителен прием: 1-2 таблетки дневно, за предпочитане вечер преди лягане.

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
GABA 30 Всяка капсула съдържа: L-Gamma-Aminobutryic Acid-200mg 30.00

 

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom