ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

Folyferrol е трикомпонентен продукт с изключително добро въздействие върху целия организъм. Той съдържа:
Фолиева киселина: Тя се явява противоанемичен фактор, участва във формирането на еритроцити и тромбоцити, при участието на витамин С се превръща въвфолинова киселина, играеща голяма роля в биосинтеза на нуклеиновите киселини, аминокиселините и белтъците.
Vit B12: Наричан също кобаламин, В12 е съществен за производството на миелин – мастната обвивка, която изолира нервните влакна, като по този начин осигурява правилното движение на електрическите импулси в тялото. Заради тази важна функция, недостигът на витамин В12 може да доведе до цяла поредица проблеми: загуба на паметта, объркване, халюцинации, умора, загуба на равновесие, забавени рефлекси, повредено възприемане на допир или болка, вдървяване и изтръпване на краката и ръцете, бучене в ушите и загуба на слуха в следствие на твърде силен шум. Тъй като витамин В12 е важен и за производството на червени кръвни клетки, когато вземете В12, почти веднага ще усетите експлозия от енергия, а това ще означава по-голям капацитет за пренос на кислород до тъканите.
За нещастие, 10 до 30% от хората не могат да получават достатъчно В12 чрез нормалния си хранителен режим.
Fe (желязо): От жизнено значение е за производството на хемоглобин (червените кръвни телца), миоглобин (червеният пигмент на мускулите) и някои ензими. Едва около 8%от общия прием на желязо се абсорбира и прониква в кръвния поток. Възрастен индивид със средно тегло 68 кг има около 4 г желязо в организма си. Хемоглобинът, който изразходва по-голямата част от желязото, бива рециклиран и повторно оползотворен при заместване на кръвните клетки на интервали по120 дни. Желязото, свързано с протеин (феритин) се складира в организма, подобно на желязото в тъканите (налично в миоглобина), в много малки количества. Дневната дажба е 10-15 мг за възрастни и 30 мг за бременни жени и атлетите. За един месец жените губят два пъти повече желязо в сравнение с мъжете. От своя страна желязото е необходимо за правилния метаболизъм на В-витамините.
Препоръчителен прием: Дневната доза е 10-15 мг (1 таблетка) за възрастни и 30 мг (2 таблетки) за бременните жени и атлетите.

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Фолиферол В12 20

Фолиева киселина-15mg, В12;

Fe лактат

8.40

 

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom