SE–С - СЕЛЕН–С - ИМУНОСТИМУЛАТОР

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!
Селенът е един от най-ценните и жизнено необходими за човешкото тяло микроелементи. Селенът и витамин Е са синергисти и антиоксиданти, предотвратяващи, или най-малкото, забавящи остаряването и уплътнението (втвърдяването) на тъканите, вследствие окисление.Мъжете имат по-голяма нужда от селен. Почти половината от количеството му в организма е концентрирано в тестисите и частите от семенните канали, в съседство с простатната жлеза. Съдейства за поддържане еластичността на тъканите, характерна за младежката възраст. Облекчава горещите вълни и дискомфорта, свързан с менопаузата. Помага и предпазване от пърхот.
При недостиг - преждевременно намалена издръжливост и жизнена сила. При кулинарната обработка на храната, Селенът се свързва в неусвоими от организма съединения и на практика го губим. Селен се губи също така и със спермата, което трябва да се знае, особено от мъжете в младежка и активна за мъжете възраст.
(Забраната на сексуалните контакти преди състезание, не е случайна.)
Препоръчителен прием: 1 таблетка дневно.

 

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Селен-С 20 Натриев селенит+ Vit С 8.20

MG–С - МАГНЕЗИЙ–С

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!
Необходим е за обмяната на калций и витамин С, както и на фосфор, натрий, калий. Играе роля за ефективното функциониране на нервите и мускулите. От съществено значение е за трансформирането на кръвната захар в енергия. Известен е като антистресов минерал.
Възрастните се нуждаят от 250 до 350 мг дневно. В човешкия организъм се съдържат около 21 мг магнезий, останалото количество се набавя с храната и/или с хранителни добавки.Магнезият е жизненоважен катализатор на ензимна активност и по-точно на активността на ензимите, участващи в производството на енергия. Той съдейства за усвояването на калия и калция в организма. Необходим е за предпазване на меките тъкани от калцификация. Важен е за предпазване вътрешността на артериите от стреса, вследствие на резки промени в кръвното налягане. Подобно нещо се случва по време на високо интензивно физическо усилие. Подпомага образуването на костна тъкан и играе важна роля в метаболизма на въглехидратите и минералите.Помага в борбата срещу депресия.
Стимулира сърдечно-съдовата система и намалява вероятността от сърдечни пристъпи. Поддържа зъбите в добро състояние. Спомага за предотвратяване на калциеви натрупвания и образуване на бъбречни и жлъчни камъни. В комбинация с калций, действа като естествено успокояващо средство (в случай, че не се приемат прекомерно високи дози калций и фосфор, или бъбречната функция е нарушена).
Ако консумирате алкохол - увеличете приема на магнезий. Ако ежедневното физическото натоварване е изтощително, много вероятно е да се нуждаете от повече магнезий. За съжаление, нашите почви, отдавна са обеднели откъм микро и макроелементи, поради интензивното земеделие, в продължение на векове. Поради това, в плодовете и зеленчуците ни рядко се съдържат необходимите ни количества, да не забравяме и неправилното хранене.
ВАЖНО: Препоръчително е жените, взимащи противозачатъчни медикаменти или естроген, да засилят приема на магнезий, същото важи и за хората живеещи в райони с твърда вода.
Препоръчителен прием: 1 таблетка дневно.
Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Магнезий-С 20 Mg лактат+Vit С 7.00

ZN-С - ЦИНК - ИМУНОСТИМУЛАТОР

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

Обезпечава ефективното протичане на процесите в организма, поддържа ензимната система и клетките. От съществено значение е за синтеза на белтъчини. Командва съкращението на мускулите. Съвместно с Хрома помага за образуването на инсулин. Играе важна роля за стабилността на кръвта и за поддържане на алкалнокиселинния баланс в организма. Оказва благоприятен ефект върху простатата, както и върху развитието на половите органи.
Оказва влияние върху мозъчната функция. Цинкът е необходим и при ДНК-синтеза. Прекаленото изпотяване може да доведе до загуба на Цинк, до 3 мг дневно. Голяма част от Цинка в хранителните продукти се губи при кулинарната им обработка, а понякога количеството в тях е незначително поради почва, бедна на хранителни вещества, като нашата.
Скъсява времето на зарастване на вътрешни и външни рани.
Отстранява белите петна по ноктите. Възвръща загубения усет за вкус. Подпомага при лечението на безплодие, както и за предпазване от болести на простатата.
При недостиг - хипертрофия на простатата (неканцерогенно увеличаване на простатната жлеза), атеросклероза, хипогонадизъм (отслабена дейност на половите жлези). Ако поемате повече витамин В6ще се нуждаете от засилен прием на цинк. Това важи също за алкохолиците и диабетиците. За мъжете (особено с проблеми с простатата) е препоръчително да поддържат високо нивото на цинк в организма си. За жените с проблеми и нарушения в менструалния цикъл, е благоприятно приемането на цинкова добавка преди да се прибегне до хормонално лечение.
ВАЖНО: Ако увеличавате приема на цинк, това означава, че увеличавате нужадата от витамин А. Цинкът работи оптимално с витами А и С).
Препоръчителен прием: 1 таблетка дневно

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Цинк-С 20 Zn лактат+ Vit С 8.20

СА-D3-C - КАЛЦИЙ D3-C

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

Това е минералът с най-голямо съдържание в човешкия организъм.
Калцият и фосфорът работят съвместно за здрави кости и зъби. От друга страна - калцият и магнезият работят за доброто състояние на сърдечно-съдовата система. Почти цялото количество калций и фосфор е локализирано в зъбите и костите на човек. При възрастните, около 20% от костния калций ежегодно се абсорбира и замества. Образуването на новите костни клетки става успоредно с разграждането на старите. За да може минералът да бъде абсорбиран, необходимо е наличието в организма на достатъчно количество витамин Д. Понижава нивото на холестерола в организма и така поддържа сърдечното здраве. Необходим е за растежа и активността на мускулите и за профилактика на мускулните крампи. Увеличава скоростта на растежа и повишава и поддържа костната плътност при деца, подрастващи и страдащи от остеопороза възрастни. Този минерал е незаменим за кръвосъсирването. Калцият е свързан с доставянето на енергия и синтеза на ДНК и РНК. Участва в активирането на някои ензими, например липазата, която активира разграждането на мазнините, за да могат да бъдат използвани от организма. Поддържа нормалната пропускливост на клетъчните мембрани, подпомага нервно-мускулната дейност и съдейства за запазване здравето на кожата.
Големите количества мазнини; оксаловата киселина, съдържаща се в шоколада, спанака, цвеклото, магданоза; фитиновата киселина, съдържаща се в житните растения пречат на нормалната абсорбция на калций. При болки в гърба, добавките от калций могат да се окажат полезни. Страдащите от менструални спазми, често получават облекчение след засилено поемане на калций. Ако поглъщате големи количества безалкохолни напитки, имайте предвид, че поради високото съдържание на фосфор в тях рискувате да намалите калция в организма си и с това да увеличите вероятността от развитие на остеопороза. Комбинацията от калций, магнезиий, витамин D и може да допринесе за предотвратяване на остеопорозата. Витамин С, подпомага по-бързото му  усвояване, а витамин D- доставката до костите и мускулатурата.
ВАЖНО: За спортуващи жени и жени в менопауза: при тази група нуждите от калции са значително повишени, понеже нивата на хормона естроген са по-ниски, а последният подпомага отлагането на калций в костната тъкан.
Препоръчителен прием: 2-3 таблетки дневно
Това не заменя задължителното присъствие в менюто на храни богати на този минерал.

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
Калций-D3-C 20 Ca лактат+D3+ Vit C 9.20

TRIBESTA LUX - ТРИБЕСТА ЛУКС

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА. НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ ПЪЛНОЦЕННОТО ХРАНЕНЕ ИЛИ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ВАШИЯ ЛЕКАР МЕДИКАМЕНТИ!

Трибеста Лукс е хранителната добавка, предназначена за увеличаване на кондицията и динамичната сила. Основното й действие се дължи на екстракта от Tribulus terrestris. Връща младежкия хормонален баланс в тялото на човека. Повишава нивата на Тестостерон и Лутенайзинт хормон, а при жените, повишава ФСХ и Естрадиол, като не повишава нивата на тестостерон (което го прави подходящ и за двата пола).
Увеличават се силно и сексуалната активност, и либидото. При редовна употреба на Трибеста Лукс, подобно на Трибеста Макс, нивата на сексуална активност остават постоянно високи.
Посредством ендогенното увеличаване на тестостерона, притежава общо стимулиращи функции, като подпомага централната нервна система и тонизира мускулите. Разликата обаче, е съдържанието на Creatine Monohydrate. Той повишава мускулоизграждащото действие на добавката, като осигурява на тялото повече“гориво”- енергия в чист вид. Позволява по-тежки и продължителни натоварвания, както и по-бързо възстановяване, след претоварвания.
Трибеста Лукс е хранителната добавка, която съчетава два от най-добрите за мускулатурата компоненти - екстракта от Tribulus terrestris и Creatine Monohydrate.
Тяхното комбинирано действие, е в пъти по-ефикасно, от самостоятелното им прилагане.
Препоръчителен прием: 1-3 таблетки дневно

Наименование Брой таблетки в опаковка Състав Цена в лева С ДДС
T R I B E S T A LUX 30 Tribulus terrestris Extract - 250mg; Creatine Monohydrate 99.8% – 200mg 19.20

Абонамент за бюлетин

Програма ОМНИУМ

Програма „Омниум“ е програма за презентация и избор на хранителни добавки и натурална козметика.

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com

+359 877 646 506

Skype: ctowisdom