Учени от университета в Ню Мексико установиха, че чувството за хумор и самоиронията са силно оръжие на мъжете в борбата за женските сърца, предаде DW.

Забавните мъже имат значително по-добри шансове пред жените, твърдят учените.

А особено добре се представят онези мъже, които могат да се надсмиват и над себе си, казва ръководителят на проучването Джил Грийнгрос, според когото самоиронията е много секси.

Най-вече британските медии реагираха с радост на резултатите от изследването – та нали Англия се смята за родина на модерния хумор, а на смъртоносната сериозност там се гледа като на смъртен грях.

Медиите дават актьора Хю Грант като типичен пример за мъж, който очарова включително и чрез самоирония – английският начин на прелъстяване, както коментират журналистите.

Действителността обаче е по-сива от бляскавия свят на звездите, където се подвизава Хю Грант.

Изследването, което е озаглавено „Сексуалната привлекателност на самокритичния хумор”, е резултат от тежка работа.

В продължение на две години студентки прослушвали записи на мъже, говорещи единствено за себе си и за отношенията си с жените. Безкрайна тема, както се досещате.

В резултат се оказало, че успех сред жените имат онези, които се надсмиват над себе си и печелят сърцето на потенциалната партньорка, омаловажавайки себе си и придавайки на нея повече тежест.

Такива мъже умеят по-добре и да разсейват напреженията в една връзка. Защото, когато поемаш на шега вината за всевъзможни грехове, изненадващо често се отърваваш невредим в какви ли не конфликти.

Освен всичко друго остроумието и хуморът се възприемат и като признак на интелигентност – едно качество, което жените особено ценят.

С други думи, онези мъже, които непрекъснато се бият в гърдите, които винаги са прави и които непрестанно се хвалят с кариерата си, имат лоши карти в състезанието за женските сърца.

А какво е положението с онези мъже, които се опитват да бъдат самоиронични, но въпреки това нямат успех?

Авторите на изследването имат новини и по този въпрос.

Според тях, това силно еротично оръжие трябва да се използва само от онези, които наистина го владеят.

За мъжете, които и без друго нямат добро самочувствие или пък са зле поставени в професията и в обществото, не е препоръчително сами да насочват вниманието към своите грешки. Защото така възниква сериозен риск да станат просто за смях.

От Dnes.bg

Форма за запитване за частни лица

Форма за запитване за фирми

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com
+359 877 646 506
Viber: +359 877 646 506,
WhatsApp: +359 877 646 506
Skype: ctowisdom