Често се случва да кажеш нещо от сорта на „Прибери си дрехите“, „Не си хвърляй чорапите на пода“, „Измий чиниите, моля те“ и т.н. и да се окаже, че владееш непознат за своята половинка език. Той просто не реагира.

Дори да смениш тона и подхода, пак не си гарантираш успех в начинанието „комуникация между половете“ (не ти ли звучи като Война на световете, но по-меко).

А понякога става ясно, че Той изобщо не те слуша, независимо от темата.

Много ясно, че трябва да му помогнеш да те слуша внимателно и то по неговия начин. Решението е едно – научи се да говориш като мъж. Ето и как точно да го направиш.

Боксирай се смело

Искаме да кажем – светни го веднага и започни с основното. Ако си се скарала с оная кучка от счетоводството, която за пореден път ти бърка заплатата, защото сладкия колега от първия етаж покани теб, а не нея и бла-бла... Спри веднага.

Мъжете не се впускат в подробности и детайли, нито се интересуват от тях. Нормално е в един момент гаджето ти просто да се изключи и да продължи да зяпа телевизия. Или Ким Кардашиян на монитора.

За това започвай отзад-напред (според женската логика, де).

Редактирай

Ако смяташ, че този следобед преживя нещо, което има поне 4 части, помисли пак. Вероятно мъжът срещу теб ще сметне, че се състои едва от две, ако не и само от една част.

Не е необходимо да разказваш 4-5 сюжетни линии едновременно или да му поясняваш пикантни особености около всеки „герой“ в случката. Толкова бързо ще се отегчи, че ще спре да ти обръща внимание.

За това се научи да редактираш добре споделеното. Така то наистина ще бъде чуто.

Да, колкото и да се стараеш да говориш ясно и отчетливо на любимия си мъж, няма гаранция, че той утре ще изхвърли боклука на път за работа. Езикът на мъжете обаче не е никак труден и има начин да накараш приятеля ти да те слуша внимателно. И най-вече да разбира за какво става дума, де.

Ето и още няколко съвета, които ще те открехнат как да му отпушиш ушите без специални инструмeнти и промивка при лекар.

Без стенограми

Няма нужда да се вживяваш до безкрай в историята, която разказваш. Обясни му най-важното, не прави възстановка на всичко секунда по секунда.

Твоето гадже изобщо не се интересува секретарката на шефа с какъв цветист епитет е окичила твоята най-близка колежка, последната как е отвърнала на удара и ти как си замесена в тази история изобщо.

Ако започнеш да предаваш разговора ви дума по дума, безвъзвратно си загубила мъжа отсреща. Остави тези подробности за приятелките си.

Използвай точните имена

Искаме да кажем, че заобикалките нямат място в разговорите с мъжете, не забравяйте това. Повечето от тях не разбират нищо от тон, нюанси в гласа, намеци и всичко, което не е директно казано.

Важно е да си конкретна и точна, за да не се получават недоразумения в комуникацията ти с противоположния пол. Той просто разпознава думите за „неща“ и думите за „действие“. Това е, не си играй с него на „Познай в какво настроение съм“.

Е, надяваме се да сме ти помогнали в общуването с любимия ти мъж. Ако продължава да не се интересува от личния ти живот обаче, нито от чистотата наоколо, по-добре се замисли за някой друг. Все пак не си домашна прислужница, която е на разположение по всяко време, нали?

От: Петя Дикова ( Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.)

Форма за запитване за частни лица

Форма за запитване за фирми

Форми на обучение

Контакти

bgelea@gmail.com
+359 877 646 506
Viber: +359 877 646 506,
WhatsApp: +359 877 646 506
Skype: ctowisdom